JPEG - 132.9 KB
Font original: Sa Veu

Un ’nou’ tramvia per Sóller

Publicat: 18 / nov / 2013  |  Actualitat ferroviària

El Ferrocarril de Sóller ha recuperat avui un tramvia que fa uns anys va cedir al municipi de Sa Pobla. Es tracta d’un vell automotor portugués que pròximament serà recuperat amb la finalitat d’entrar en servei prèviament transformat en solleric.

Un camió grua ha transportat l’automotor des de Sa Pobla fins al magatzem que l’empresa ferroviària té al costat del baixador de Santa Maria. Allà serà desballestat i els materials aprofitables seran traslladats cap a Sóller.

L’objectiu de l’empresa és construir un nou automotor a imatge i semblança del número 22, vehicle que va ser transformat per adquirir la imatge típica dels tramvies sollerics. Això requerirà construir un nou xassís al qual se li acoblaran tots els elements (seients, estructura metàl.lica, boggie, controles de conducció i altres elements) que es recuperaran d’aquest tramvia avui depositat a Santa Maria.

El tramvia va ser adquirit l’any 1997 a la companyia Carris de Ferro de Lisboa juntament amb les cinc unitats que estan en servei a Sóller. Aquest tramvia, no obstant, no va ser restaurat i durant anys va estar emmagatzemat a les cotxeres de l’estació de Palma fins que les necessitats d’espai obligaren l’empresa a desfer-se’n d’ell. Ara l’ha recuperat. La seva recuperació suposarà una inversió de 250.000 euros.

El vell tramvia va cobrir la línia Desire de la capital portuguesa, tal i com encara es pot observar al rètol que encara exhibeix damunt el punt de conducció

Tags:  Altres