AAFB El Govern i batles del Llevant faran pinya pel tren davant Madrid
Actualitat ferroviària

El Govern i batles del Llevant faran pinya pel tren davant Madrid

Després de més d’un estira-i-arronsa entre el nou Executiu de José Ramón Bauzá i els batles de la comarca de Llevant afectats per la paralització de les obres del tren de Manacor-Artà, ara ho tenen clar. El Govern balear i batles faran pinya davant Madrid perquè el tren sigui una realitat. Així ho confirmaren ahir el conseller encarregat de transports, Biel Company, i els batles de Son Servera, Josep Barrientos; Sant Llorenç, Mateu Puigròs; i Capdepera, Rafael Fernández, després de reunir-se amb el (...)

Publicat: 24/noviembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB El PP exigirà al nou Govern central que pagui el conveni ferroviari
Actualitat ferroviària

El PP exigirà al nou Govern central que pagui el conveni ferroviari

El PP exigirà al pròxim Govern d’Espanya que compleixi amb el conveni ferroviari signat el 2009 pels executius central i autonòmic per valor de 443 milions d’euros i dels quals tan sols se n’han transferit 57, i també li demanarà la paralització de les prospeccions a la mar entre Eivissa i Dénia. "Sens dubte que sí, ho farem amb plena consciència, ha respost la diputada popular Margalida Cabrer quan ha estat preguntada en roda de premsa si ambdós assumptes seran exigits a l’Executiu que sortirà de les (...)

Publicat: 14/noviembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB Company diu que el Pacte només pagà 51 milions del tren d’un total de 120
Actualitat ferroviària

Company diu que el Pacte només pagà 51 milions del tren d’un total de 120

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, ha denunciat avui que el Govern del Pacte va adjudicar obres del conveni ferroviari 2007-2011 per valor de 220 milions, de les quals les empreses adjudicatàries ja han gastat i justificat 120 milions, si bé només se’n van pagar 51,5 milions.
Company ha criticat, en ocasió del ple del Parlament celebrat avui, que l’executiu presidit pel socialista Francesc Antich va adjudicar obres d’un cost milionari per a la xarxa (...)

Publicat: 9/noviembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB A Son Servera, ‘vies fluvials’
Actualitat ferroviària

A Son Servera, ‘vies fluvials’

La pluja constant al llarg de tot el dia d’ahir va deixar la zona de l’estació de tren de Son Servera inundada d’aigua. Aquesta situació va deixar alguns veïns sense poder anar dels seus habitatges cap al poble o veïns del nucli cap a les seves finques. L’aigua a poc a poc va anar omplint la trinxera per on en el futur han de passar les vies del tram-tren. Josep Barrientos, el batle de la localitat, va manifestar que "nosaltres ja ho vam advertir a la Conselleria, no ens queixàvem debades. Creim (...)

Publicat: 8/noviembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB El tren s’aturà per decisió política. Hi ha doblers
Actualitat ferroviària

El tren s’aturà per decisió política. Hi ha doblers

Els batles de la comarca del Llevant han agafat el bou per les banyes. Cansats d’esperar que el Govern posi la maquinària en marxa, ahir es plantaren a Madrid per no deixar escapar cap altre tren i conèixer de primera mà la situació actual del conveni ferroviari que afecta el tram tren del Llevant. La via els portà al Ministeri de Foment, on Josep Barrientos (Son Servera), Jaume Alzamora (Independents d’Artà) i Mateu Puigròs (Grup Independent de Son Carrió) foren rebuts pel director general (...)

Publicat: 4/noviembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB Cada usuari de tren i metro costa 13,5 € al Govern
Actualitat ferroviària

Cada usuari de tren i metro costa 13,5 € al Govern

Cada usuari del tren i del metro costa al Govern 13,45 euros i, en canvi, els del servei de bus de les línies interurbanes només li’n costen un. Així ho assegurà ahir al Parlament el conseller d’aquesta àrea, Biel Company, qui deixà entreveure que apostarà per potenciar l’autobús, en detriment del tren i del metro. El popular afirmà que les línies de bus costen vuit milions a l’any i transporten vuit milions de passatgers. En canvi, el tren i el metro costen 79 milions a l’any i transporten 5,5 milions (...)

Publicat: 3/noviembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB La marxa pel tren de Llevant posa la directa
Actualitat ferroviària

La marxa pel tren de Llevant posa la directa

Ni el mal temps aturarà la marxa pel tren de Llevant. Ja és tot a punt per a la manifestació d’aquest diumenge, que sortirà de sis pobles diferents (Artà, Capdepera, Cala Rajada, Son Carrió, Sant Llorenç i Manacor), transcorrerà principalment per les carreteres Ma 4030 (Sant Llorenç-Son Servera) i Ma 4040 (Son Servera-Cala Rajada) i acabarà a Son Servera, a la plaça ubicada entre l’avinguda de la Constitució i el carrer de Cabrera (conegut com la plaça del Muller). Allà hi haurà la concentració i la (...)

Publicat: 3/noviembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...

Sobre nosaltres

És la primera associació d’amics del ferrocarril de les Illes Balears, tan en antiguetat com pel nombre de socis.

Actualment disposa de 3 locals:

  • A l’Estació Intermodal de Palma, els dijous de 17h a 20h i dissabtes de 10h a 13h
  • A l’estació de Son Sardina del FC de Sóller. que obri tots el dijous de 18:30 a 20:30.
  • Al barri de La Vileta, que obri els divendres de 18 a 20, on es reuneix principalment el grup de maquetisme.

Així mateix, durant molts anys s’ha dedicat a la restauració i recuperacio de material històric. És la impulsora de la Fundació FERROCAIB.

Darrers Tweets

  • @realt0rlife That's a very good question :) You may want to contact the author. There's a form on the right when you click their name.

    - 10 hours ago
  • @ghostpool Have you opened a support ticket yet? Can you send methe ticket number? Thanks!

    - 2 days ago

Flickr Photos